به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از مازندران، علی صادقی گفت: با توجه به اینکه یکی از علل اصلی تخریب رویه راهها و ابنیه آن اضافه بار وسایل نقلیه سنگین است لذا کنترل و شناسایی وسایل نقلیه سنگینی که دارای اضافه بار غیرمجاز هستند اهمیت بالایی در حفظ راه و کاهش هزینههای نگهداری آن دارد.
وی خاطر نشان کرد: بدین منظور اداره مدیریت راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مازندران کریدورهای اصلی حمل بار در استان را مجهز به سامانه هوشمند توزین در حال حرکت کرده است.
صادقی ادامه داد: مهمترین شاخصه سامانه توزین در حال حرکت WIM کنترل وزن وسایل نقلیه در حال حرکت بدون نیاز به توقف آنهاست که مزایایی چون عدم اتلاف زمان، صرفه جویی سوخت و حذف نیروی انسانی را به همراه دارد.
رئیس اداره مدیریت راههای استان گفت: این سامانه با استفاده از سنسورهای نصب شده در سطح جاده وسایل نقلیه متخلف دارای اضافه تناژ را به صورت هوشمند شناسایی کرده و اطلاعات آن را به صورت برخط به پاسگاه پلیس راه ارسال میکند. در مرحله بعد در باسکولهای ثابت پلیس راه وسیله نقلیه خاطی به طور دقیق وزن شده و نسبت به اعمال مقررات از جمله اعمال جریمه، تخلیه بار و معرفی راننده و شرکت متخلف به کمیسیون رسیدگی به تخلفات ناوگان باری در این اداره کل اقدام میشود.
وی در خاتمه افزود: از دیگر مزایای استفاده از این تکنولوژی شناسایی تخلف سرعت وسایل نقلیه سنگین، شناسایی وسایل فاقد بار نامه و مجوز حمل بار و تشکیل پایگاه آماری جامع از حمل و نقل بار در استان جهت برنامه ریزی و مدیریت بر آن است.
رئیس اداره مدیریت راه ها اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مازندران اظهار کرد: در فروردین ماه سال جاری سامانه های هوشمند توزین در حال حرکت استان بیش از ۱۳۰ هزار تردد از وسایل نقلیه باری را رصد و پایش کرده و قریب به ۵ هزارتخلف اضافه تناژ بالای ده درصد مجاز شناسایی شده است این میزان معادل بیش از ۳.۸ درصد تردد وسایل نقلیه سنگین بوده که عدد قابل توجهی می باشد .